Vad hände med Peter Forsberg?

Med fem poäng på fyra matcher hjälpte Forsberg Sverige till en bronsmedalj. Peter Mattias Forsberg är en svensk före detta professionell ishockeyspelare och tidigare assisterande general manager i Modo Hockey. Forsberg debuterade 1990 i Modo Hockeys juniortrupp, klubben i hans hemstad Örnsköldsvik. Forsberg och Näslund gick också i gymnasiet tillsammans och hade sommarjobb vid 18 års ålder hos samma elfirma som anställde både Näslunds mamma och Forsbergs pappa.

Tävlingen innebar Forsbergs första gång i internationellt spel i bäst mot bäst.

Vad hände med Peter Forsberg?

Forsberg, som fick smeknamnen Peter den store och Foppa , var känd för sin syn på isen och sitt fysiska spel och anses vara en av de bästa spelarna genom tiderna. Peter trodde att han kunde slå alla en mot en, och han var lite envis med detta ibland och höll fast vid pucken. Peter Forsberg såg ut att vara färdigspelad mer än en gång men gjorde några minnesvärda comebacks vissa mer effektiva än andra. Bra skridskoåkare, bra passare, otrolig klubbhanterare, ett sjätte sinne för vad som skulle hända härnäst på isen innan det hände, mycket tuff och fysisk, mycket tuff i clutch det fanns inget Forsberg inte kunde göra bra på isen.

Hur bra var Peter Forsberg?

Under sin NHL-karriär, som begränsades till 708 matcher på grund av skador, hade Forsberg 885 poäng (249 mål, 636 assist), vilket innebar ett snitt på 1,25 poäng per match. Forsberg följde upp med en av sina bästa säsonger och gjorde 29 mål och 106 poäng på 75 matcher 2002-03 och vann Hart Trophy och Art Ross Trophy. Dessutom avslutade han sin spelarkarriär som tvåfaldig Stanley Cup-mästare, vinnare av Calder-, Art Ross- och Hart Memorial-trofén. Och han spelade i en tuff era inom hockeyn när spelarna hade blivit särskilt stora och fortfarande fick lov att kramas och greppa under matcherna.

Prenumerera

Relaterade artiklar

Okea

Oljebolaget okea rapporterade på onsdagen en högre kärnvinst för...

Vad hände med Peter Forsberg?

Med fem poäng på fyra matcher hjälpte Forsberg Sverige...

Rabalder kläder för de mer avkopplade dagarna

Rabalder kläder Rabalder kläder är ett klassiskt svenskt varumärke som har...

Lista med 30st roliga gåtor för barn och vuxna

Letar du efter ett sätt att fördriva tiden med...

Har du blivit ghostad? – Så kan du hantera det

Att bli ghostad: En guide till att förstå och...