Njut av ett detta utsöka recept på scones utan mjölk. I detta recept används ingen mjölk utan de är växtbaserat smör och mjölk som gäller! 100% vegan. Du tänker säkert att de inte kommer smaka så gott utan mjölk och det tänkte nog fler än du och jag är glad att kunna rapportera att de överträffade våra förväntningar.
Lösningen är att använda veganskt smör med en hög fetthalt, som mjölksmör, på cirka 80 %. Många veganska produkter tillverkas med mycket vatten i, så detta är något att tänka på.

Så tillagar du scones utan mjölk
De är ganska enkla att sätta ihop. Innan du tillsätter det veganska smöret ska du blanda ihop ingredienserna till degen. För att göra den perfekta mjölkfria sconedegen, börja med att blanda mjöl, salt och bikarbonat och lägg sedan till din veganska mjölksersättning.
När degen rullats ut till en rektangel, skär ut runda ringar, pensla med lite mer växtmjölk och grädda i 12 minuter sen är den faktiskt klar att ätas!
Om vi går tillbaka till sconesen, de är underbara och mjölkfria! De är ganska enkla att sätta ihop. Innan du tillsätter det veganska smöret ska du blanda ihop ingredienserna till degen. För att göra den perfekta mjölkfria sconedegen, börja med att blanda mjöl, salt och bikarbonat och lägg sedan till din veganska mjölksersättning.
När degen rullats ut till en rektangel, skär ut runda ringar, pensla med lite mer växtmjölk och grädda i 12 minuter sen är den faktiskt klar att ätas!
Om du hellre vill prova ett annat recept kan vi rekommendera att kika på in https://recept.se
Nedan ser du hela receptet på scones utan mjölk:
Ingredienser
- 2,5 dl vitt mjöl plus lite extra för att pudra
- 2 matskedar vitt strösocker
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bakpulver
- Växtbaserat smör med ca 80% fetthalt – 100 gram.
- 200ml växtmjölk
Vi rekommenderar att du har denna utrustning tillänglig:
- Vågar för vägning
- Skedar för att mäta
- Kanna för mätning
- Stort fat för blandning
- Bestickgaffel
- Rund kakform
- Panna med nonstick-yta
- Borste för glasyr
Instruktioner för scones utan mjölk
Total Time: 5 minutes
Sätt på ugnen
200 grader, är det en varmluftsugn väljer då 180 grader
Blanda ihop ingrediensernas
Bakpulver och salt ska kombineras i en skål med mjölet.
Tillsätt det veganska smöret som ska vara iskallt och tärnat.
Rör sedan om försiktigt
Det veganska smöret ska gnidas in för hand tills en enhetlig deg uppnås.
Gnid in med mjuka rörelser
Detta steg är viktigast
Tillsätt växtmjölken.
Blanda igen
En platt kniv är det bästa verktyget för att blanda ihop det. När blandningen kommer samman är den redo att användas.
Lägg ut degen på ett väl mjölat bord.
Mjöla till bordet så degen inte fastnar
Du vill inte överarbeta degen
Bearbeta degen tillräckligt för att den ska vara lättarbetad, platta till cirka 2 cm
Börja skära ut
Skär ut runda cirklar på runt 5-6cm
Låt inget gå till spillo
Samla ihop resterna och klappa degen platt så att du kan skära ut fler cirklar.
Pensla
Pensla cirklarna med växtmjölk innan du lägger dem på en plåt
Lägg in i ugnen
De ska gräddas i ungefär 12 minuter eller tills de börjar bubbla upp och bli gyllenbruna.
Njut av din skapelse
Ta ut dem ur ugnen och vänta lite så de hinner svalna, vi rekommenderar att äta scones medans dom fortfarande är lite varma.

Vanliga frågor kring scones utan mjölk
Är det enkelt att tillaga mjölkfria scones?
Du kommer att vilja göra dessa mjölkfria scones om och om igen när du provar det här receptet och upptäcker hur enkla de är att skapa.
Det är lätt att göra läckra veganska scones med bara några få basingredienser och utan tidsåtgång. Eftersom de bara tar cirka 10 minuter att göra och 12 minuter att baka till perfektion, kommer dina scones att vara redo för dig på nolltid.
Behöver jag några speciella verktyg för att göra mjölkfria scones?
Du bör kunna hitta allt du behöver för att skapa dessa mjölkfria scones i ditt kök. För det här receptet behöver du vågar och måttskedar förutom en skål för att blanda ihop allt och en bakplåt för att baka allt på.
För att skära ut dina rundor föreslår jag att du använder en 5 cm kakformare, men du kan också använda ett dricksglas om du inte har ett. Degen kan formas till en stor runda ca 4 cm tjock och skivas i 6-8 klyftor som en pizza också.
Var finns det växtbaserat smör?
Det borde vara möjligt att få tag på veganskt smör i hälsokostbutiker, stormarknader och på nätet, eftersom det blir mer allmänt tillgängligt, liksom många andra veganska alternativ.
Veganskt smör bör ha en hög fetthalt på minst 80 procent!
Passar mjölkfria scones inom ketodieten?
Dessa är inte idealiska för ketodieten
Hur ska man bäst förvara sconesen?
Scones ska förvaras i en lufttät behållare när de har svalnat. Se till att din behållare står på en kall, mörk plats, till exempel ditt skafferi eller ett skåp, för att hålla den fräsch. Att förvara vanliga scones i kylen är onödigt.
Hur länge kan mjölkfria scones förvaras innan de blir dåliga?
Jag gillar mina scones färska, så vi äter dem alltid samma dag som de bakas. De kan dock förvaras i en förseglad behållare i upp till tre till fem dagar. Eventuella överblivna scones du gör kan slås in och frysas dagen de bakas i upp till en månad.
Kan jag kyla mejerifria scones?
Scones behöver inte förvaras i kylskåp, förvara helt enkelt eventuella rester i en burk i ett svalt skåp.
Kan mjölkfria scones frysas?
Det här receptets scones fryser fint, så du kan spara dem för senare användning.
Innan du lägger sconesen i en fryspåse eller behållare, låt dem svalna helt. Frys in dem omedelbart efter gräddningen för att bevara fräschören på dina scones. Kom ihåg att namnge dina behållare så att du inte glömmer att äta upp alla inom en månad efter frysning.
Att värma upp mejerifria scones är en utmaning. Vilken är den bästa metoden?
Kalla eller varma, scones är läckra hur som helst. Grädda i ugnen i 5 minuter bara så blir dem super goda igen!