Har du blivit ghostad? – Så kan du hantera det

Att bli ghostad: En guide till att förstå och hantera upplevelsen

Du är inblandad romantiskt med någon och på några sekunder verkar din romans ha försvunnit utan förvarning. Inga samtal, inga sms, inga anslutningar till sociala medier och inga svar på någon av dina socialamedier har mottagits. Hur osannolikt det än kan tyckas, har din romans inte försvunnit på grund av en personlig nödsituation eller ligger inte död i ett dike, utan har istället upplöst ditt förhållande abrupt utan förvarning eller förklaring. Detta brukar kallas att man blir ghostad.

Att ghosta någon eller bli ghostad

Att ghosta någon eller bli ghostad

Om du ska göra slut med någon bör du åtminstone ha en dialog om det först. Du kanske aldrig vet varför du var ghostad från första början. Personer med en introvert personlighet (de som är ovilliga att bilda sig eller helt undviker bindning till andra, ofta till följd av föräldrarnas avvisande), som är ovilliga att komma någon annan väldigt nära på grund av tillitsproblem och ofta använder indirekta metoder som ghosting för att hantera dessa typer av situationer.

Vad det faktiskt betyder att bli ghostad

Det är viktigt att komma ihåg att ghosting inte bara förekommer under långsiktiga relationer. Oavsett om det är en avslappnad romans, en vänskap eller till och med en jobbrelation, kan du bli ghostad. Att gå bort från ett förhållande, eller till och med ett möjligt förhållande, är en enkel och snabb väg ut för dem som ghostar folk. Du behöver inte hantera någon annans känslor eller frågor, och du behöver inte hantera någon dramatik eller hysteri.

Såhär går du tillväga om du blir ghostad
Såhär går du tillväga om du blir ghostad

Såhär går du tillväga om du blir ghostad

Att bli ghostad kan vara ett fruktansvärt bakslag som gör mycket ont. Känslor kan förvärras pga bristen på driv, brist på vägledning och ett berg av känslor att sålla igenom på egen hand.

Den här personen som inte längre är en del av ditt dagliga liv kommer sannolikt att dyka upp på dina sociala mediekonton. Scrolla vidare och lägg inte ner energi på detta. Det finns ingen magisk kula eller magiska råd som hjälper dig att snabbt läka från att bli ghostad.

Smärtsamma känslor kan dyka upp igen, och de kommer inte att kunna ge känslomässig avslutning eller insikt om varför de gjorde slut med dig.

Istället för att plåga dig själv genom att gå igenom gamla bilder och texter eller scrolla genom sociala medier i jakt på ledtrådar, överväg att göra något annat för att avleda din uppmärksamhet tills du inte längre störs av din paranoia. Det mest avgörande är att tänka på är att det här med största sannolikhet inte handlar om dig eller något du gjort felaktigt.

Att göra såhär mot en annan människa säger rätt mycket om personen som valda att ghosta dig. De har sannerligen grundläggande problem med deras personlighet / uppväxt som har lett dem till att ta detta beslut.

Prenumerera

Relaterade artiklar

Okea

Oljebolaget okea rapporterade på onsdagen en högre kärnvinst för...

Vad hände med Peter Forsberg?

Med fem poäng på fyra matcher hjälpte Forsberg Sverige...

Rabalder kläder för de mer avkopplade dagarna

Rabalder kläder Rabalder kläder är ett klassiskt svenskt varumärke som har...

Lista med 30st roliga gåtor för barn och vuxna

Letar du efter ett sätt att fördriva tiden med...

Har du blivit ghostad? – Så kan du hantera det

Att bli ghostad: En guide till att förstå och...

Lämna en kommentar

Vänligen skriv din kommentar
Skriv ditt namn